Vakantietips voor de tekens van de dierenriem

Adviezen met een knipoog?

RAM: ga naar een plek waar je lekker actief bezig kan zijn. Denk: rondtrekken, raften, mountainbiken en andere sporten waarbij je kan vallen of jezelf lelijk kan stoten. Héééérlijk ravotten!

STIER: boek een all inclusive op een fijne, vertrouwde plek waar je al vijf keer bent geweest. Leg de handdoek alvast klaar op de strandstoel, kies een goed boek om te lezen, en verroer drie weken lang geen vin.

TWEELINGEN: leg niks vast, wacht met boeken tot je vertrekt. M.a.w. boek niet, maar vertrek gewoon, naar een plek waar je die dag zin in hebt. Je ziet wel waar je uitkomt. Leef van dag tot dag.

KREEFT: Boek tijdig, want met een beetje pech, is je favoriete locatie volgeboekt, de prijs is omhooggegaan of je favoriete plekje is niet meer beschikbaar. Zekerheid voor alles, want er kan veel misgaan. Thuisblijven is ook een optie.

LEEUW: Als de zon hoog aan de hemel staat en er staat een heerlijk koel glaasje witte wijn klaar (mag ook rosé zijn of prosecco), dan ben je op je favoriete plek aanbeland. Oh ja, niet vergeten een of meer bewonderaars op te scharrelen (of mee te nemen).

MAAGD: Neem bij voorkeur je eigen huisje mee (caravan, camper, tent), want dan weet je zeker dat je in een schone omgeving kunt overnachten en je kunt je eigen eten maken, precies zoals jij het fijn vindt. Al eens gedacht aan vrijwilligerswerk doen bij een dierenopvangcentrum? Het nuttige met het aangename.

WEEGSCHAAL: Boek een leuke, educatieve groepsreis met mensen met wie je ook een beetje kunt praten. Denk: landenreis, taalcursus of kunstschatten van Italië. Kies een fijne, harmonieuze bestemming, waar je ook goed kan eten. Als het maar kwaliteit heeft!

SCHORPIOEN: Gun jezelf een goede ervaring. Dit kan een bestemming zijn waar je een diepe connectie mee voelt, maar ook een plek waar je een diepe connectie met jezelf kan maken. Yoga, tantra of holistisch neuspeuteren: ontdek jezelf!

BOOGSCHUTTER: Ga zo ver mogelijk weg. Waar je nu aan denkt, maar dan nog verder. Al eens gedacht aan Paaseiland? Of Kiribati? Denk: einde van de wereld. Als er geen vliegtuig landt, ben je op je bestemming aangekomen. Geniet van je Floortje Dessing experience!

STEENBOK: Al eens gedacht aan Lapland of IJsland? Plekken waar je een beetje koelte kunt ervaren en waar je ook lekker op jezelf kan zijn. Even niks moeten. Hoe lekker is dat? Doe je kleren ook maar uit. Even de boel de boel laten.

WATERMAN: Voor jou geen standaardvakantie, laat staan een massabestemming. Jij kiest je hoogst eigen invulling. Backpacken? check. Meehelpen een rampgebied op te ruimen? check. Vrijwilligerswerk doen in een oorlogsgebied? check check. Volg je ideaal!

VISSEN: Iets met of bij water is altijd goed. Op een onbewoond eiland of in een massa van mensen, als je maar ergens in op kan gaan. Denk eraan: niet te veel prikkels en niet te veel ondernemen. Gewoon lekker verdwijnen in de omgeving en in jezelf.

Op June 15, 2021