Terug

Hebben twee personen met eenzelfde geboortetijd en -plaats eenzelfde levensloop?

c.j.mooibroek

Is het zo dat 2 personen die op een zelfde tijd en eenzelfde plaats (b.v in een ziekenhuis) geboren zijn, op grond van hun horoscoop eenzelfde persoonlijkheid, karakter en levensloop krigen? Welke verschillen kan de astrologie nog vinden tussen die personen? Is daar literatuur over?


2 Antwoorden

Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste C.J. Mooibroek,

 

Ik neem even aan dat je het over een tweeling hebt, die op dezelfde tijd, datum en plaats is geboren. Misschien kun je je wel voorstellen dat de verschillen heel miniem zijn. Zo op het eerste oog lijken ze erg op elkaar, maar hoe beter je ze kent hoe meer je verschillen ziet. Ook astrologisch gezien zullen de horoscopen veel op elkaar lijken, maar als je dieper de horoscoop in duikt zie je dat de kleine verschillen juist heel veel uitmaken. Zoals de stand van de Maan bijvoorbeeld, die kan bij tweelingen een aantal graden schelen.

Daarnaast geloof ik dat er nog zoiets is als een ziel. De horoscoop is eigenlijk je 'aardse jas' die je aantrekt waardoor je de middelen hebt om te kunnen doen wat je wil doen. Ook de ziel heeft invloed op bijvoorbeeld je bewustzijn en daardoor je karakter. En als deze tweelingen ook nog eens apart zijn opgegroeid, zullen ze door hun milieu ook weer van elkaar verschillen. Er zijn dus nog verschillende factoren die meespelen. Ik weet niet of hier literatuur over is, misschien kan iemand anders je daar antwoord op geven. Ik hoop je zo in ieder geval weer een eindje op weg te hebben geholpen.

Met groetjes,

 

Natasja Kuipers, www.natasjakuipers.nl 


Antwoord van bedrijf dat niet langer actief is

Beste C J Mooibroek,

 

 

Volgens de standaard-opvattingen over astrologie zou dat inderdaad zo moeten zijn. Toch is het niet zo dat mensen met een identieke horoscoop identieke levens tegemoet kunnen zien. 

Er zijn veel studies gedaan naar deze vraag. En de resultaten die werden gemeld zijn allemaal dubieus.

Hoe komt het dat gelijke horoscopen niet leiden tot gelijke levens? Dat komt doordat niet de horoscoop iemands leven bepaalt, maar iemands bewustzijn. Hoe onbwuster iemand is, hoe meer de horosoop "klopt". Hoe bewuster iemand is, hoe minder de horoscoop gebeurtenissen kan voorspellen. 

 

Hoe bewuster iemand is, hoe meer de horoscoop een staalkaart van mogelijkheden aangeeft. Hoe meer keuzen iemand heeft met andere woorden. Zo is het ook in het gewone leven: iemand met een agressie-probleem die zich daarvan niet bewust is of wil zijn, zal zich bij voorbeeld verschuilen achter de fanclub en een keer als hooligan uit de band springen. Iemand die zich wel van dat probleem bewust is, zal een constructieve uitlaat zoeken vanuit het besef dat geweld terugkomt bij jezelf.

 

Dus: een horoscoop voorspelt niet de levensloop. Dat is niet in tegenspraak met wat echte astrologie inhoudt. Het is wel in tegenspraak met de standaard-opvattingen.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Dr Martin Boot www.astroboot.com